Get Adobe Flash player


Poll

Kan jij in de shack
 

beeldverhouding

Naar welke beeldverhouding kan u in de shack kijken?
 
call on0snw

Solar Terrestrial Data Module created by
PA4RM

Solar X-rays:
Status
Geomagnetic field:
Status
D-Region Absorption
Prediction:
Status
Radio Propagations Module created by
PA4RM

QRZ.COM


Search in QRZ.COM

QRZ.COM Module created by
PA4RM

online

We hebben 5 gasten online

Herstelling ON0AN.

De D-ATV repeater van Antwerpen zal nog even uit de lucht zijn. De mux werd voor herstelling op gestuurd naar de mensen van SR-Systems. De mux doet het niet goed als de symbol rate > 16000Ks
Een grotere waarde hebben we nodig om zowel de 2 (straks 3) streams van ON0ATV (Helchteren) weer te geven alsook de 6 streams van ON0SNW (Sint-Niklaas).
We zullen je via dit kanaal op de hoogte brengen als er wijzigingen zijn in de situatie.

De D-atv zender is klaar voor gebruik: op 13/12 in de namiddag gaan we de zender terug plaatsen. We komen in de lucht met een symbol rate van 30000 en fec van 3/4. En met iets meer stuur vermogen. Via on0an ga je dus digitaal kunnen kijken naar volgende kanalen: on0atv-1,on0tv-2,on0swn,pi6zvl,on0tvo,on0tv,pi6atv-1,pi6atv-2 en on0an (Dit zijn dus 9 kanalen!)

Helaas, het zit ons niet mee...
De d-atv zender staat er nu wel, maar nu blijkt er iets mis te zijn met de TWT, of de voeding ervan. Alles zit samen in een kast die onder de slotantenne hangt. Men zal deze kast moeten af de mast halen, en bekijken wat er mis is... waarom komt er geen vermogen meer op 10.150Mhz uit... Volgende week (als het weer het toe laat) zal de kast worden gedemonteerd voor inspectie.

Zodra ik meer weet, zal het hier worden gepubliceerd.