Get Adobe Flash player


Poll

Kan jij in de shack
 

beeldverhouding

Naar welke beeldverhouding kan u in de shack kijken?
 
call on0snw

Solar Terrestrial Data Module created by
PA4RM

Solar X-rays:
Status
Geomagnetic field:
Status
D-Region Absorption
Prediction:
Status
Radio Propagations Module created by
PA4RM

QRZ.COM


Search in QRZ.COM

QRZ.COM Module created by
PA4RM

online

We hebben 2 gasten online

Toekomstige ingang op 5712 Mhz

Bert Modderman (pe1rki) laat ons weten dat de slot antenne voor 5712Mhz klaar is. Hierdoor gaan we in de nabije toekomst ook een analoge ingang kunnen maken op 5Ghz (6 cm band).
We hebben speciaal deze frequentie gekozen omdat ze de uitgangsfreqentie is van verschillende repeaters in Nederland. Als er dan condities zijn in de 6 cm band, dan hopen we van dit te kunnen zien doordat ook op deze ingang repeaters zullen doorkomen.
Op die manier kunnen we dus zien als er condities zijn...
Later meer hierover... als de ingang actief zal zijn.

De antenne is inmiddels geleverd...

UPDATE: vandaag 18/08/12 werd de slotantenne + downconverter geïnstalleerd op 85m. De link van on0tvo en pi6boz zijn beneden op de spectrum analyzer niet waarneembaar.
De input moet nog verder getest worden. Er hangen nog geen ontvangers aan...

UPDATE: 26/08/12 er blijkt niets ontvangen te worden op de 5Ghz rondstraler... zelfs mijn eigen signaal niet van 2km verder... Er is blijkbaar dus iets niet goed aangesloten.... een slecht contact of .... Hopelijk is de 5Ghz converter niet stuk!

UPDATE: 28/04/13 de 5Ghz rondstraler werd na controle terug gezet op 85m. Deze keer kwam mijn signaal er wel over. Er hangt momenteel 100m RG59 aan. In de toekomst zullen we halverwege een inline versterker plaatsen om de signalen nog iets sterker te maken. Er werden nog geen ontvangers op aangesloten. Een frequentie moet nog bepaald worden. Maar het zal niet 5712Mhz zijn. Want on0tvo (Gent) komt op 5710Mhz te zitten.